Vår story

Gården

Gården Törestorp kom i släktens ägo 1906 genom Charles Frilén, född Carl Emil Johansson. Han föddes 1864 som en av fyra syskon på gården Frigärde alldeles i närheten av Törestorp.

1885 utvandrade han, som så många andra under denna tid, till USA och hamnade i Bostonområdet och arbetade som skoarbetare under 12 år. 1898 deltog han, nu kallad Charles Frilén (Charles var lättare att uttala och ”Fri” kom från gården Frigärde han föddes), i den s.k GULDRUSCHEN i Klondike. Där skulle han bli kvar i 7 år under svåra förhållanden och extremt kalla vintrar. Charles hittade guld och återkom till Sverige 1905 för att sedan köpa gården Törestorp.

Gården drevs sedan som bondgård i flera generationer och nu, år 2021 låter vi Charles namn stå i fokus för vårt nya gårdsprojekt – Charles Gårdsbbq & Smoker.

Texas 2 XXL

Vi hittade den iögonfallande Route66Grill Texas 2 XXL, blev förälskade och konceptet med Barbeque och Smoker började snabbt växa fram.

Anton har med sin bakgrund från olika restauranger och koncept internationellt stor erfarenhet av tillagning av kött och slow cooking. I kombination med vår nyfunna Smoker Texas 2 XXL så det kändes naturligt att här skulle vi ta nästa steg.

Bakom konceptet finns Hanna Frilén & Anton Zangerl. Vi har länge drömt om att finna ett restaurangkoncept som kunde passa in hemma på vår gård i Fotskäl. Att få jobba på hemmaplan är något som vi båda önskar och är uppvuxna med. Hanna växte upp på gården som vi nu befinner på och Anton på familjens hotell i skidorten Ischgl i Österrikiska alperna.

År 2020 och 2021 blev annorlunda år för alla och för oss i restaurangbranschen minskade arbetsmängden drastiskt och vi hade plötsligt massor av tid.

Inställda festivaler gör dessutom att vi står med en stor mängd oanvänd utrustning även denna sommar.

Så vi har tiden, vi har platsen, vi har konceptet, vi har utrustningen och vi har människor som fått upp ögonen för att äta och umgås utomhus. Kanske även denna sommar många hemestrar – så tajmingen är perfekt – Så nu kör vi! Hoppas ni gillar det!

Om oss

Sedan 2015 driver vi tillsammans färskpastakonceptet La Pasta Veloce (www.lapastaveloce.com) med två enheter, en i Mall of Scandinavia i Solna och en i Kongahälla Center i Kungälv utanför Göteborg.

Anton har en bakgrund i gastronomi, han är uppvuxen på hotell har utbildning som kock och sommelier. Utöver att ha drivit ett eget 4-stjärnigt hotell i Ischgl så har Anton har jobbat i Australien och på Jamaica och drivit restaurang i Frankrike och numera Sverige.

Hanna har en magisterexamen i ekonomi och har en bakgrund som controller på Hennes & Mauritz. Det var under en vintersäsong i Ischgl som Hanna och Anton träffades, sedan dess har vi bedrivit en vinimport av österrikiska viner, vi säljer mat på festivaler och event, samt driver färskpastakonceptet La Pasta Veloce.